

QUBIC ANNUAL SYMPOSIUM 2024 PROGRAM

8-11 December, RACV Noosa, Qld 94 Noosa Drive, 4567 Noosa Heads, Australia

SUNDAY 8TH DECEMBER

TIME	ACTIVITY	LOCATION	CHAIR
5PM onwards	Arrival, check-in & registration	Hotel Reception	
6:30pm - 8:30pm	Casual dinner - pizza & pasta buffet	Arcuri room	

MONDAY 9TH DECEMBER

TIME	ACTIVITY	LOCATION	CHAIR
8:45am - 9am	Welcome to Country		
9am - 9.10am	Director's Welcome Speaker: Prof Warwick Bowen		
9.10am - 9.55am	Plenary session (45 mins) Speaker: Prof Reuven Gordon Title: Nanoaperture Optical Tweezers for Single Unmodified Protein Dynamics	Noosa Sound	Prof Warwick Bowen
9.55am - 10.25am	Keynote session (30 mins) Speaker: Ivan Kassal Title: Quantum simulations for chemistry, biology, and energy		
10.25 am- 10.55am	Morning tea	Function Terrace	

10:55am - 12:25pm	MOLECULE Theme session Professor Alan Mark Theme overview and updates of the year Prof Megan O'Mara Simulation Toolkits to resolve biological noise Dr Daniel Creedon TBC Dr Igor Marinkovic Fast biosensing with hybrid plasmonic-photonic resonators	Noosa Sound	Dr Liam Hall / Prof Alan Mark
12:30pm - 1:30pm	Lunch	Arcuri room	
1:30pm - 2.15pm	Indigenous Academy Innovation Talk (45 mins) Speaker: Dr Samarra Toby Main Sequence: VC101: How does	Noosa Sound	Dr Allison Fish Prof Halina
2.15pm - 3pm	Venture Capital Work? (45 mins) Speaker: Alex Romero		Rubinsztein- Dunlop
3pm - 3:30pm	Afternoon tea	Function Terrace	
3:30pm - 5pm	Translation Activity (90 mins) Speakers: Prof Halina Rubinsztein- Dunlop and Dr Michael Harvey	Noosa Sound	Prof Halina Rubinsztein- Dunlop
5pm - 6.30pm	Free time		
6.30pm - 9.30pm	Symposium two course dinner w/ Trivia	Noosa Sound	Prof Halina Rubinsztein- Dunlop

TUESDAY 10TH DECEMBER

TIME	ACTIVITY	LOCATION	CHAIR
9am - 9.45am	Plenary session (45 mins) Speaker: Jennifer Dionne Title: Exploring light and life: Nanophotonics and Al for scalable molecular sensing, sequencing, and synthesis	Noosa Sound	Prof Halina Rubinsztein- Dunlop

9.45am - 10.15am	Keynote session (30 mins) Speaker: Prof Melissa Mather Title: From Qubits to Cells: A Guide to Quantum Technologies in Biological Sensing & Imaging		
10:15am - 10:45am	Morning tea	Function Terrace	
10:45 - 12:15	CELL Theme session A/Prof Irina Kabakova Theme overview and updates of the year Elizabeth Hinde Quantum enhanced fluorescence spectroscopy in a living cell Halina Rubinsztein-Dunlop Improving optical probes measurements for viscosity and biomechanics – towards quantum limit Jenny Stow Gaining entry into cells: the sneaky, delicious and alarming invaders Jiajia Zhou Upconversion nanothermometry - temperature measurements in live cells Ella Walsh Quantum sensing for identification of magnetoreception candidates in African mole rats	Noosa Sound	A/Prof Irina Kabakova
12:15 - 12:30	Group photo	TBC	
12:30pm - 1:30pm	Lunch	Arcuri room	
1:30pm - 3:30pm	Portfolio reports + Q&A (50 mins) Research Translation (Halina) Outreach & Engagement (Jenny) Inclusion, Diversity, Ethics & Access (Allison) Mentoring, Training & Development (Haibo) Breakout activity (70 mins) Two-way engagement and lab activity/demo ideation	Noosa Sound	Prof Jenny Stow

3:30pm - 3:45pm	Break	Function Terrace	
3:45pm - 4:30pm	3MT Style Poster Pitch (45 mins)	Noosa Sound	
4:30pm - 6pm	Poster Session w/ canapes	Magellan room	Prof Haibo Yu
6pm ONWARDS	Free time (you will need to make your own dinner arrangements) A shuttle bus is available between RACV Noosa and Hastings St Noosa from 6:45pm - 10pm. Please make use of this service.		
6:30pm - 8:30pm	Dinner for AB, SAC, plenary/keynote speakers and CIs	Sails Noosa	

WEDNESDAY 11TH DECEMBER

TIME	ACTIVITY	LOCATION	CHAIR
9am - 9.45am	Plenary session (45 mins) Speaker: Prof Michael Roukes Title: Nanosystems-enabled single molecule analysis in the classical and quantum regimes	Noosa Sound	Prof Dayong Jin
9.45am - 10.15am	Keynote session (30 mins) Speaker: Prof Alan Finkel Title: Neurotechnology		
10:15am - 10:45am	Morning tea	Function Terrace	
	SAC/AB Mixer (CIs + 1)	Noosa Sound	
10:45 - 12:15	BRAIN Theme session Prof Lezanne Ooi Theme overview and updates of the year Dan McCloskey Quantum electrophysiology Dayong Jin & Jiajia Zhou Development of nanoscale optoelectrodes	Noosa Sound	Prof Lezanne Ooi

12:15 - 12:30	Awards - 3MT Pitch and Poster Session	Noosa Sound	Dr Alan Finkel / Prof Elisabeth Giacobino
	Thank You & Farewells		Prof Warwick Bowen
12:30pm - 1:30pm	Lunch	Arcuri room	
Conclusion of Symposium			
1pm - 2:30pm	Advisory Board Meeting	Little Cove	Dr Alan Finkel
2:00pm onwards	Transit to Brisbane for Summer School + Airports	Reception	Operations Team
2:30pm - 4pm	Scientific Advisory Council meeting	Little Cove	Prof Elisabeth Giacobino
3pm - 3:30pm	Afternoon tea	Little Cove	
4pm – 6pm	Arrive Women's College UQ for Summer School attendees		